VonóhorogVonóhorog


Vonóhorog márkák

Vonóhorog kereső


A keresett vonóhorog

Vonóhorog Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó vonóhorog keresés:

gallopper, bosal vonóhorog műbizonylat letöltés, can-bus elektronika vonohorog, contour, toyota avensis combi, vw golf 7, opel zafira b opc, wolksvagen golf 6 variant, sx4 vonóhorog felszerelés, laguna grand tour

Cimkék 

 

 

Vonóhorog - Vonóhorog TudástárVonóhorog Tudástár

Rendelés előtt fontosnak tartok egy kis gyors talpalót tartani vonóhorgokról, hogy mindenki tisztában legyen az igényeivel, elvárásaival, és tisztán lásson a vonóhorog piacon.

MINDENKÉPPEN OLVASD EL VÉGIG! 
 
Rengeteg kérdésedre választ kapsz!
 
Vonóhorog típusok


Elsősorban ismertetném a 4 féle vonóhorog típust.

 

1      Hegesztett / fix fejű vonógömbbel ellátott vonóhorog.

Hazánkban népszerű olcsó vonóhorgok, azonban haladva az Európai Uniós jogharmonizáció felé a jövőben hazánkban is tilos lesz a használatuk(a környező országokban Ausztria, Szlovénia már nem is felszerelhető,Szerbiában aki még nem EU tag szintén megtiltották a felszerelésüket) vagy a már ezzel szerelt gépkocsik nem vizsgázhatnak le, a vonóhorgot le kell szereltetni és csak csavarozható változat lesz a minimum követelmény. Ennek számos előnye van pl. gömbkopás vagy sérülés esetén nem kell cserélni a komplett vonóhorgot csak a fejrészt,nyersanyag és környezet kímélés. 

 

2      Csavarozható / szerelhető vonógömbbel ellátott vonóhorog.

Szinte minden típushoz elérhető vonóhorog fajta, ár/érték arányban a legjobb választás. A legtöbb gyártó kínálatában ez a vonóhorog típus a leggyakoribb. Ezek vonóhorgok se minden autó típushoz jók a rendszámtakarásuk miatt.

 

3      Levehető / kulcsos / excenteres / reteszes vonógömbbel ellátott vonóhorog.

Speciális, egyedi felhasználói igények hívták életre ezeket a vonóhorgokat. Ezek az igények többek között esztétikai (ne látszódjon használaton kívül a vonófej) . Nagy előnyük, hogy az ilyen vonóhorgokkal szerelt autókat kötelező levizsgáztatnia a műszaki vizsga bázisnak. Két fajtájuk létezik: vízszintesen illetve függőlegesen kivehető fejű vonóhorog. Leszedhetőségük szerint lehetne karos megoldások (egy karral kilazítható a horog, ennek hátránya, hogy a fej könnyen ellopható), és kulcsos megoldások, amikor a fejnek van egy kulcsa mely nélkül nem vehető ki a vonófej a helyéről)

 

4      Egy ritka és egyben új típus is megjelent napjainkban a piacon ez az ,,oris’’ technológia mely a gyártóról kapta a nevét (a bosal cég leányvállalata), itt a vonóhorgot egy kézmozdulattal belehet fektetni az autó alá, dugaljtartó lemez visszahajtható,a vonóhorogból nem látszik semmi. Ilyen típusú vonóhorgokat csak nagyon kevés autó típushoz gyártanak (és jellemzően 2010-től) jellemzőjük a magas minőség, praktikusság és a többi vonóhorogfajtához képest magas ár.

 

 

Említést kell tenni az alsó rendszámos autókról (rendszám a lökhárítóban van) Itt a vonóhorog felszerelt állapotban nem érheti el a rendszámtartó alsó részét. Lehetséges megoldás a rendszámtartó keret kialakított hely szerint a legmagasabb állásba átszerelése(pl Toyota Yaris, Vw Polo Fiat Grande Punto), ha még így is elérheti a gömb a rendszámtartót akkor csak a kivehetős vonóhorgok jöhetnek szóba.

Szintén említést kell tenni arról a tényről,hogy hiába van egy vonóhorognak gyártási engedélye a vizsgabázisok megtagadhatják a vizsgáztatást, ez leginkább a hegesztett (fix) fejű vonóhorgoknál illetve az alsó rendszámos autóknál fordulhat elő, ahol csak levehetőfejes vonóhorgot fogadnak el.

 

Mi szükséges a vonóhorgon kívül?

 

Másodsorban ami nagyon fontos az a vonóhoroghoz tartozó elektronika illetve egyéb kiegészítők.

 

Vettünk egy vonóhorgot, mi szükséges még hozzá?

-       Szükséges az elektronika + irányjelző (villogó, index) visszajelző ilyenkor két eset állhat fenn:

1.    Hagyományos kábelkészlettel szerelt autó (tehát nem CANBUS rendszerűek, általában 2003 előttiek, de sok 2003 utáni modell is még szerelhető hagyományos kábelszettel): ilyenkor szükséges egy hagyományos kábelkészlet + egy visszajelző (egyáramkörös vagy két áramkörös, attól függően, hogy az indexeket hány áramkör működteti) ( a hagyományos kábelkészlet minden vonóhorgunkhoz INGYEN jár!)

 

2.    CAN-BUS elektronikával ellátott autó: Ilyenkor a CANBUS elektronika csomagban minden benne van, nem szükséges a visszajelző + kábelkészlet!

 

Tehát alapvetően két féle elektromos kábel készlet tartozik egy vonóhoroghoz:

 

  1. Hagyományos kábel szett (dugalj, vezetékek, csavarok)

               Olyan gépjárműveknél, ahol még nincs központi elektronika. Itt elég a vonóhoroghoz a vezetékes dugaljzat és típustól függően egy vagy két áramkörös visszajelző.

 

      2.    CAN BUS elektronikával ellátott kábel készlet  (CAN BUS                 ellenállás, visszajelző, dugalj   vezetékek, csavarok)

 

      Na, de mi is az a canbus elektronika?

 

A CAN-BUS elektronika:  Autónk mindenféle elektronikáját kezeli egy számítógép. Jó jó…. de miért kell nekem canbus elektronika csomag ami jóval drágább mint a hagyományos? Ez egy újabb átverés?? Csak több pénzt szeretnének legombolni rólam???  

NEM! A CANBUS számítógéppel ellátott autókhoz nagyon is fontos a CANBUS kábel készlet választása több szempontból is, melyek a következők:

  1. Csak a canbus elektronikával  fog  működni az utánfutó (és az autó) elektronikája is hibamentesen. (egy példa: ,,canbusos’’ autónál ha lepöccintjük az  index kart és gyorsan visszahelyezzük alapállapotába, akkor az autó (a benne lévő canbus-nak köszönhetően) mindenképpen indexel még hármat helyettünk! (a műszerfalon is látható) can bus kábel szett beszerelése esetén az utánfutó is fog hármat indexelni!
  2. Biztonság és költségkímélés is, ugyanis az elektronikában lévő ellenállás megakadályozza, hogy az utánfutóban keletkező esetleges zárlat eljusson az autóban lévő CANBUS számítógépig, így a 20 ezres elektronika megy tönkre (nem jellemző, mert kibírja a zárlatot), nem pedig a minimum 3-400 ezres számítógép az autóban!

 

 

Rendelésnél kérd segítségünket és az autóhoz megfelelő elektronikát fogjuk küldeni, számos esetben igényli a szerelő a drága Can-bus elektronikát, de az autó nem, vagy fordítva. Minden esetben legjobb képességünk szerint segítünk ennek kiválasztásában.

 

 

Másik fontos tartozék vonóhorognál a visszajelző beépítése (amennyiben nem CANBUS-os az autó, hanem a hagyományos kábelköteggel szerelhető)

Kétféle irányjelző visszajelzőt különböztetünk meg:

  1. Egy áramkörös: Az autó mind a négy irányjelzőjét (indexét) egy áramkör működteti.
  2. Két áramkörös:  Az autó mind a négy irányjelzőjét (indexét) két áramkör működteti.

Visszajelző a CANBUS elektronikához nem kell, mert azt tartalmazza!
Típusfüggő, hogy melyik visszajelző szükséges, ha nem vagy biztos benne kérdezz minket bátran! 

 

Új vonóhorog esetében mindig kell a műbizonylat?

NEM. Attól függ milyen jóváhagyási jelzéssel rendelkezik a vonóhorog. Mi is az a jóváhagyási jelzés?

Egy bekarikázott, vagy bekeretezett betű a vásárolt vonóhorog azonosító tábláján, papírjain, mellyel a gyártó felelősséget vállal az adott alkatrész használatának és beépítésének alkalmassága kapcsán. Két típust különböztetünk meg a vonóhorog felszerelése kapcsán:

1. “H” jóváhagyási jelzés:

A “H” betűjel magyar gyártóra utal. Az ilyen jellel rendelkező vonóhorgokat kötelező ellátni műbizonylattal is. / tehát kapnod kell ,,Műbizonylat'' feliratú papírt is a csomagban a vonóhorog mellé/ Ezek jellemzően ,,Kisipari'' gyártóval megjelölt vonóhorgaink. Fontos tudni, hogy ilyen H jóváhagyással megjelölt vonóhorgokat, csak itthon Magyarországon lehet leműszakiztatni. Tehát Kisipari vonóhorgok csak magyar rendszámos autóra rakható és műszakiztatható!

2. “E” jóváhagyási jelzés:

Az “E” betűjel az európai jelzés rövidítése. Azon gyártók, akik elnyerték az európai jelzést, nem kötelesek műbizonylatot adni alkatrészeikhez. Itt a szerelési utasítást amit kaptál a vonóhoroghoz kell bemutatni műszaki vizsgán. /mivel azon a papíron van az ,,E'' jelzés/ Az “E” jelzés magába foglalja ugyanis azt, hogy a gyártó felelősséget vállal az alkatrész beépítésének alkalmassága kapcsán. Egyaránt levizsgáztatható magyar vagy bármely európai rendszámos autóra az E jóváhagyási jelzéssel ellátott vonóhorog!

A kulcsszó felelősség

Használt és bontott vonóhorog alkatrészek kapcsán is mindig meg kell jegyezni, hogy ki a felellős az adott berendezés alkalmassága kapcsán.

Ezért lehetőleg NE vásároljunk:

  • Használt vonóhorog berendezést típusazonossági nyilatkozat nélkül!
  • “H” betűjellel ellátott vonóhorog alkatrészt műbizonylat nélkül!

Most már tudjuk hogyan vásároljunk szakszerűen vonóhorog alkatrészt, de mik a további teendőink, hogy szabályosan is használni tudjuk azt a forgalomban?

Felszerelés

Kötelező a lepecsételt beszerlési nyilatkozat! / ezt a szervizek rendszerint a vonóhoroghoz mellékelt papírra állítják ki tartalma: ,,Felszerelve'' és egy hivatalos céges pecsét. Mostantól csak olyan szervizben lehet vonóhorgot felszereltetni, aki képes kiállítani egy beszerelési nyilatkozatot.Tehát minden Bosal Autohak  vonóhoroghoz a műbizonylat már nem egy ,,Műbizonylat'' feliratú papír, hanem az európai normáknak /egyszerűbb ügyintézés, kevesebb papír/ megfelelően a szerelési utasítással van úgymond egybeolvasztva

Műszaki vizsgáztatás

A műszaki vizsgáztatás nem kerül többe amikor a vonóhorgot is szeretnénk levizsgáztatni, mint egy alap műszaki vizsga. Nyilván érdemes a vonóhorog felszerelést és a vonóhorog műszaki vizsgáztatását a hamarosan lejáró műszaki vizsgához igazítani, így nem kerül semmivel többe a vonóhorog műszaki vizsgáztatása, mint egy normál műszaki vizsga.  Nagyon fontos, hogy vonóhorog felszerelést végző műhellyel töltessük ki a műbizonylat műhelyre vonatkozó részét, mert a kitöltött műbizonylatot kérni fogják a műszaki vizsgán! A műszaki vizsgán megvizsgálják a vonóhorog műbizonylatát és a kapcsolási magasságot. A kapcsolási magasság és a vontatási adatok bekerülnek egy új forgalmiba (régibe nem nem lehetséges) amit ki kell fizetni.(6000 Ft-os költség jelenleg)

 

 (28 szavazat)Menyire volt hasznos ez a vonóhorog tipp?


Címkék: vonóhorog szerelés ar, vonóhorog vizsgáztatás ára, vonohorog vizsgáztatása, vonóhorog műbizonylat, can bus vonóhorog elektronika ár , uj leveheto fejes kulcsos vonohorog megane sedanra ar, bosal can bus bekötése, bosal vonóhorog műbizonylat letöltés, bosal can bus bekötése, vonóhorog bekötés can-busKérdések és válaszok Vonóhorog Tudástár


kangoo

  jo napot kivanok azt szeretnem meg tudni onoktoll hogy  2008 as renault kangoohoz milyen elektromos szett kell  a vonohoroghoz

gyorfi mozes
Válasz erre a hozzászólásravonóhorg

 Üdvözlöm.
 
Érdeklődni szeretnék hogy suzuki sx4 sedan-hoz kell-e can bus rendszer.Az auto 2008-as évjáratú.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv:Balázs

Polcsák Balázs
Válasz erre a hozzászólásraSuzuki SX4 kell-e CAN-BUS elektronika

 Suzuki SX4 I. típus (2013 ig gyártott típus) CAN-BUS elektronika nélkül is megoldható. Be lehet szerelni, és szépen biztonságosan is fog működni CAN-BUS elektronikával, de nélküle is megoldható!
2013 után gyártott újabb Suzuki Sx4-ekhez már  szükséges és elkerülhetetlen a CAN-BUS elektronika!
 
 

Vonóhorog bolt
Válasz erre a hozzászólásraPeugeot Partner 1.6 HDI 2006

Üdvözlöm!
A fent megadott típushoz canbus vagy egy vagy kétkörös
elektronika kell.
Köszönetel: Tóth László

Tóth László
Válasz erre a hozzászólásraRenault Kangoo II 2007 utáni

 Üdv
 
Renault Kangoo II 2007 utáni típusokhoz már kell CAN-BUS elektronika!

Vonóhorog bolt
Válasz erre a hozzászólásracan-bus

 Jó napot! 
Szeretnék vonóhorog szerelteni az az autómra ami egy mazda 6 2007 évjáratú. Kérdésem az lenne hogy can-bus elektronika kell e hozzá? Válaszát előre is köszönöm.

Skulteti Gabor
Válasz erre a hozzászólásraRenault Clio grandtúr

T.cím! Legyenek szivesek megmondani , hogy Renault Clio grndtúr autóhoz milyen eleronika kell a vonóhorog felszereléséhez ( új autó
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.: Csík Pál

Csík Pál
Válasz erre a hozzászólásravonóhorog

Jó estét kivánok szeretném megtudni hogy a 2009 es évjáratú Ford Transitomhoz milyen can-bus kábbel szett kell és kb mennyibe kerül a be szerelése.
Még egy kérdés az autó Üzembentarója vagyok és van e jógom egyáltalán fel szereletni a vonóhorgot?

Nagy László András
Válasz erre a hozzászólásraFord Transit vonóhorog

 Üdv
 
 
Nem kell canbus elektronika hozzá.
 
 
Ha lízinges az autó akkor formanyomtatványban kell engedélyt kérni a vonóhorog felszereléséhez és vizsgáztatásához (cascoban változás lesz), ha magánszemély a tulajdonos akkor vele kell megbeszélni.

Vonóhorog bolt
Válasz erre a hozzászólásracanbus

 Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék hogy vonóhorgot szeretnék felrakatni
az autóra,canbus elektronika kell-e hozzá? Skoda Fabia sedan
2005 évjárat.
Válaszát köszönöm.

Hidvégi Tibor
Válasz erre a hozzászólásraSkoda Fabia Sedan vonóhorog

 Üdv
 
 
Nem szükséges hozzá a CanBus elektronika!

Vonóhorog bolt
Válasz erre a hozzászólásra 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Következő oldal

Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
Vonóhorog Tudástár

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

Vonóhorog Tudástár, vonóhorog bekötés can-bus, bosal can bus bekötése, bosal vonóhorog műbizonylat letöltés, bosal can bus bekötése, uj leveheto fejes kulcsos vonohorog megane sedanra ar, can bus vonóhorog elektronika ár , vonóhorog műbizonylat, vonohorog vizsgáztatása, vonóhorog vizsgáztatás ára, vonóhorog szerelés ar

 

 

Hozzászólások


16:28: Üdvözlöm! Ford Focus II. Sedan gépkocsit szeretnék vonóhorogal ellátni! Ehhez kérek ajánlatot ...
Kapcsolat
22:45: Hali érdeklődnék hogy audi a3 2008.01.27 havi autóhoz tudtok e adni nekem vonóhorgot?
BOSAL Audi A3 Sportback 5ajtós 2008 - 2012 vonóhorog
17:16: Tisztelt Uram! Érdeklődni szeretnék, hogy Nissan Primera P12 2003. 2.2 dci (139le) ferdehátú ...
BOSAL Nissan Primera limuzin 2002 - vonóhorog
19:27: Üdvözlöm. A kérdésem :2009-es C-max -hoz szükséges plus elektronika? Válaszát előre is ...
Kapcsolat
19:33: Kedves Laci! A leírásban olvastam, hogy bizonyos típusoknál az első irányjelzőt is be kell ...

17:22: Érdeklődnék hogy 2005,11,10 laguna 2/2 kombi-t honnan tudom hogy canbus-os ,irányjelző nem villog 3 ...
BOSAL Renault Laguna kombi 2001 - 2007 (1500kg) vonóhorog

Üzenőfal


Vonóhorog ElejéreVonóhorog VisszaVonóhorog KövetkezőVonóhorog Végére

Vw Touran1.6TDi DPF BlueMotion Technology 2012/9 hoz milyen horgot+kiegészítőt javasol DAK 200-3255 Robot 300 tipusu vonórudas pótkocsim vontatásához?
Ritkán használom,a legolcsóbb megoldás érdekelne.Hszoboszlón van hivatalos szervíz,szerelő? Kösz a választ.
Ford Fusion 2008-asra vonóhorgot szeretnék, de a lökhárítót nem szeretném, ha vágnák. Milyen vonóhorgot ajánl és mennyibe kerül?
Üdv. Klári
Vonóhorog bolt 13:36: Szia!

Focus III-nál nem lesz látható a lökhárító vágás ahogy a termékünknél meg is nézheted a felszerelt képet:

[katt]


AUTOHAK BOSAL márkákat bátran ajánlom nyugodt szívvel!

Laci
Üdvözletem! Ford Focus III (2015) kombihoz keresnék vonóhorgot, alapvetően kerékpárszállításra, de néha (2-3 alkalom/év) utifutihoz is. Néztem a BOSAL-t és az AutoHak-ot. Ami kérdésem lenne, az az hogy mit jelent a "látható kivágás" a lökhárítón? Tényleg látható? Most nem arra gondolok, ha alákúszik az ember, akkor észrevehető, hanem kívülről? A másik kérdésem, hogy melyiket ajánlanád? Köszönettel, Gábor
Vonóhorog bolt 14:17: Üdv Renault Espace V 2015-től nem kell vágni a BOSAL vonóhorgok esetén a lökhárítót! A CAN-BUS elektronikát a kerékpártartó határozza meg attól függően hogy annak 13 vagy 7 tűs dugaljzata van.

Laci
Bocs, még egy kérdés az Espaceről. Melyik elektronikát rendeljem? Takács Levente
Üdvözlöm! Renault Espace V 2015-re rendelnék vonóhorgot, elsősorban kerékpár szállításra. A lökhárítót kell hozzá vágni? A szerelőm sajnos a héten nem ér rá. Feltudom rakni bekötés nélkül én is? A hétvégén kellene, és nem takarnám el a rendszámot és a lámpákat. Köszönöm. T.L
Vonóhorog bolt 11:45: Hivatalosan a tanúsítványt egy hivatalos szervízzel / szerelővel kell lepecsételtetni! Laci
T.cim Szuzuki ferdehátú GL S háromajtós 2000-es kiadásuhoz kellene( alsórendszámos) kivehető gömfejes horog 300 kg vontatáshoz (NDK utánfutó) saját beszerelést elfogadják-e a vizsgáztatásnál? Koszegiotto1@gmail.com
Vonóhorog bolt 13:21: Fiat Lineánál elromolhatott a CAN-BUS doboz. Cseréje szükséges!

Laci
Vonóhorog ElejéreVonóhorog VisszaVonóhorog KövetkezőVonóhorog Végére


 

Vonóhorog webáruház
Vonóhorog ingyenes szállítással, Suzuki Swift, Ignis, SX4, Skoda Fabia, Felicia, illetve minden autóhoz. Alacsony árak. Új és használt vonóhorog, szerelés, bekötés és gyártás, visszajelző felszerelés. Levehető fix és vonóhorgok bármilyen utánfutó típushoz. Kínálatunkban minden gyártó és eladó terméke megtalálható, mint az autoflex, auguszt és bosal. Szívesen segítünk vonóhorog vizsgáztatás esetén is.

Telefonszám:
Webshop, rendelés, szaktanácsadás:
06 20 382 3676

Információ:
info@vonohorog-bolt.hu

Cégadatok:
Cégnév: Autóflex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
Székhely: 6000 Kecskemét Kullai köz 9.
Adószám: 10502314-2-03
Cégjegyzékszám: 03-09-100406

Vonóhorog viszonteladó partnereket keresünk a következő városokban:
Budapest Debrecen Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti

Webáruház készítés

Webáruház készítés:

 webáruház készítés

  |  Marketing:

 Marketing


Téma: Vonóhorog Tudástár - Vonóhorog